Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali. Rotterdam is hiervoor hét perfecte toneel: een wereldstad met een ongekende rijke diversiteit aan eetculturen.

Ik kook, dus ik ben

Van vrijdag 10 februari tot en met 30 juli 2017 presenteert het Wereldmuseum (Rotterdam) de tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali. Rotterdam is hiervoor hét perfecte toneel: een wereldstad met een ongekend rijke diversiteit aan eetculturen. Schrijver en historicus Abdelkader Benali en kunsthistorica Alexandra van Dongen presenteren een vertelling over de rol van het voedsel in ons aardse bestaan.

Onze vrienden van Skipintro vroegen ons voor het filmen en monteren van een serie video’s waarin Abdelkader Benali de kijker mee neemt naar verschillende keukens in Rotterdam. In samenwerking met HotelRebel, Krijn van Noordwijk en Erik Thomassen trokken we een dag door Rotterdam.

De serie is onderdeel van de expositie van het Wereldmuseum en word tot 30 juli 2017 in het museum getoond. Daarom kunnen we de serie niet hier op onze website tonen. Hieronder kun je wel alvast een indruk krijgen van de productie. Mocht je hem nou in het echt willen zien, dan weet je waar je moet zijn!

Stills

Foto

Projectdetails

Opdracht voor:
Wereldmuseum
Datum:
Februari 2017
Opdrachtgever:
Skipintro

Productie:
HotelRebel
1e Camera & montage:
Iskandar Bwefar
2e Camera & regie:
Krijn van Noordwijk
Geluid:
Erik Thomassen

Presentatie door:
Abdelkader Benali